Tämä hetki on meidän!

Roosa nauha -keräys on alkanut!

Vuoden 2022 Roosa nauhan on suunnitellut isänsä haimasyövälle menettänyt Maria Veitola. Hänen suunnittelemansa Roosa nauhan mosaiikkikuvio kuvastaa elämän erilaisia ja sävyisiä hetkiä. Keräyksen tutkimusteema on tänä syksynä huonoennusteiset syövät. Roosa nauha -keräyksellä tuetaan tänäkin vuonna laajasti kaikkien syöpien tutkimusta.

Tärkeät päivämäärät:

  • Roosa nauha -keräys 2022 alkoi torstaina 22.9.
  • Roosa nauha -päivää vietetään 7.10.
  • Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa-yhteistyöjakso 30.10. Keräys päättyy.
    Tutustu Tanssii Tähtien Kanssa kilpailijoihin jo nyt täällä!

Roosa nauha 2022

Maria Veitolan Roosa nauha koostuu eri väreistä, erilaisista hetkistä, jotka muodostavat mosaiikkimaisen kuvion. Jokainen nauha on kantajansa tavoin uniikki.

Roosa nauha ranneke

Roosa nauha rannekkeessa toistuu samat värit ja mosaiikkimainen kuviointi kuin nauhassa. Rannekkeita on vain rajoitettu määrä.

Yhteistyökumppanit 2022

Tutustu keräystuotteisiin

Täältä löydät tämän vuoden Roosa nauha -keräystuotteita. Joukosta löytyy uusia ja vanhoja suosikkeja!

”Loppumetreillä uskalsimme puhua vaikeistakin asioista.”

Marian isän kuolema johti murskaavaan suruun, mutta myös syvään ymmärrykseen siitä, että rakkaus ei katoa koskaan. Roosa nauhan suunnittelija kertoo nyt elämänsä avainkokemuksista.

Tutkimusteemana huonoennusteiset syövät

Roosa nauha -keräyksen teemana on tänä syksynyä huonoennusteiset syövät. Huippututkija Antti Rannikko on katsonut huonoennusteisiä syöpiä läheltä. Lue, minkälaisena hän näkee suomalaisen syöpätutkimuksen tulevaisuuden.

Katso suunnittelijan julkaisutilaisuuden striimaus

Voit katsoa jälkikäteen torstaina 22.9. pidetyn pressitilaisuuden, jossa suunnittelijan julkaisu tapahtui. Tapahtumassa puhuttiin myös huonoennusteisten syöpien tutkimuksen tilanteesta.

Roosa nauha -annokset

Viime vuonna pilotoinut yhteistyö Roosa nauha -keräyksen ja huippukokkien välillä saa jatkoa. Nyt mukana ovat ravintolat Ragu, Olo, Emo, Ego, Brasa, Sikke’s, Fiasco? sekä Ora, joissa nautituista Roosa nauha -annoksista tehdään lahjoitus keräykseen.

Roosa nauha -juoksu

Tule mukaan liikkumaan hyvän asian puolesta! Osallistuminen on helppoa: Lähde ystävän kanssa Roosa lenkille ja lahjoita keräykseen 1€/kilometri. Liikkumisen tapa on vapaa!

Roosa nauha -keräyksen vastuullisuus

Suomalaisten mieluisimpana lahjoituskohteena Roosa nauha -keräyksellä on merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Työmme koskettaa jokaista suomalaista, koska syöpä on niin yleinen. Vastuullisuus tarkoittaa meille suomalaisten terveyden edistämistä ja varainhankinnan läpinäkyvyyttä.

Mitä keräysvaroilla on saatu aikaan?

Lahjoittajien tuella Roosa nauha -suurapuraha suolistosyövän tutkimukseen

Syöpäsäätiö on jakanut syöpätutkijoille apurahoina 6,5 miljoonaa euroa vuonna 2020. Merkittävä osa tutkimusrahoista kertyi Roosa nauha -lahjoituksista. Lue lisää

Roosa nauha on vienyt syöpätutkimusta eteenpäin

Syöpäsäätiö on jakanut Roosa nauha -keräysvaroista rahoitusta rintasyövän ja gynekologisten syöpien tutkimukseen yli 10,5 miljoonaa euroa. Lue lisää

Ryhdy yrityskumppaniksi

Roosa nauha -keräys on suomalaisten suosituin lahjoituskohde, joka antaa yrityksille mahdollisuuden kasvattaa tulostaan ja sitouttaa asiakkaansa. Moni yritys on jo mukana, olisiko nyt hyvä hetki teidänkin yritykselle?

Luitko jo?

Toni Seppälä: Suomen syöpätutkimus romahtaisi ilman säätiöiden rahoitusta

Toni Seppälä on huippututkija, joka on juuri palannut Yhdysvalloista kotimaahan – mukanaan painavaa asiaa suolistosyöpien torjunnasta. Tutkimuksen tulevaisuus Suomessa huolettaa Seppälää. Rahoitusleikkaukset heikentävät syöpätutkimuksen mahdollisuuksia. Lue lisää

Miten syöpään sairastumista voisi välttää? Terveellisten elämäntapojen merkitys

Suomessa joka kolmas ihminen sairastuu syöpään jossakin elämänsä vaiheessa. Syöpä on ennen kaikkea ikääntyvien ihmisten sairaus ja syöpätapausten määrä kasvaa Suomessa tasaisesti. Syövän yleistyminen johtuu paitsi väestön ikääntymisestä myös elämäntavoistamme. Terveellisillä elämäntavoilla voi pienentää mahdollisuutta sairastua syöpään. Lue lisää

Roosa podcast

Roosa podcasteissa keskustellaan toinen toistaan upeampien vieraiden kanssa syövästä ja ennen kaikkea elämästä syövän ympärillä. Kuuntele tarinoita toivosta.

Eva Wahlström

Isän kuolema oli Evalle niin kova paikka, että herkkyys katosi pitkäksi aikaa elämästä. Se on onneksi löytänyt myöhemmin tiensä takaisin. Kuuntele Roosa nauhan suunnittelijan inspiroiva tarina.

Varpu Hintsanen

Varpu kertoo tyttärensä Senjan tarinan. Senja sairastui syöpään, jota ei pystytty parantamaan. Kuuntele tarina rakkaudesta ja luopumisesta.

Juha Tapio

Juha Tapion laulut ovat koskettaneet montaa syöpään sairastunutta. Mistä hän itse saa voimaa ja kuinka hän osoittaa välittämistä?