Roosa nauha -keräys ylsi kaikkien aikojen tulokseen – kiitos kuuluu lahjoittajille
Vaikeista taloudellisista ajoista huolimatta suomalaiset osallistuivat innolla Roosa nauha -keräykseen viime syksynä. Yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoitussumma nousi viiden miljoonan euron ennätystulokseen. Kiitos lahjoittajille yhteisestä ponnistuksesta suomalaisen syöpätutkimuksen hyväksi!
Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Viime syksyn keräys nosti esille huonoennusteiset syövät. Keräyksellä tavoiteltiin vähintään 3,7 miljoonan euron pottia syöpätutkimukselle, mutta tulos ylitti kaikki odotukset. Roosa nauha -keräyksellä saavutettiin kaikkien aikojen tulos: 5 miljoonaa euroa suomalaiselle syöpätutkimukselle.
Viisi miljoonaa kertaa kiitos
”Tulos on käsittämättömän upea ponnistus koko Suomen kansalta ja kaikilta yrityskumppaneiltamme. Nyt on hetki kiittää kaikkia keräykseen osallistuneita ja upean tuloksen mahdollistaneita lahjoittajia, yrityksiä, vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita. Vaikeista ajoista huolimatta me suomalaiset tuemme kotimaista syöpätutkimusta valtavalla tahdolla ja yhtenä rintamana. Teimme yhdessä tämän historiallisen tuloksen”, kiittelee varainhankintajohtaja Sari Meller.
”Roosa nauha -kampanjan ennätystulos myönnetään apurahoina maan vaikuttavimmille syöpätutkimuksille ja parhaimmille syöpätutkijoille tämän vuoden marraskuussa”, iloitsee Meller.
Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen tuotoilla tuetaan kaikkien syöpien tutkimusta Suomessa. Keräys oli käynnissä 22.9. alkaen lokakuun 2022 loppuun. Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja.
Valtaosa keräyksen tuotosta kertyi rintanauhojen ja kampanjatuotteiden myynnistä. Roosa nauhoja ja rannekkeita myytiin yli 400 000 kappaletta ja yhteistyökumppaneiden Roosa nauha -tuotteiden myynnillä kerättiin yli 1,1 miljoonaa euroa syöpätutkimukselle.
”Roosa nauha -kampanjan ennätystulos myönnetään apurahoina maan vaikuttavimmille syöpätutkimuksille ja parhaimmille syöpätutkijoille tämän vuoden marraskuussa” -varainhankintajohtaja Sari Meller
Maria Veitola: Tämä hetki on meidän
Roosa nauhan ja rannekkeen rohkea suunnittelija Maria Veitola kannusti tarttumaan hetkeen ja muistutti kampanjassa, että tämä hetki on meidän.
”Tämä hetki on todellakin meidän. Syöpä koskettaa jollain tavalla lähes kaikkia suomalaisia ja keräyksen huipputulos tekee sen todella näkyväksi. Olen otettu ja kiitollinen siitä, että suomalaiset luottavat tieteeseen ja haluavat osallistua konkreettisesti syöpätutkimuksen tukemiseen. Kaikkia syöpiä ei voida vielä parantaa, mutta meillä on toivoa. Roosa nauha -keräys ja sille tehdyt lahjoitukset hyödyttävät kaikkia syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään”, sanoo Maria Veitola.
Veitola pitää keräyksen tärkeänä tehtävänä myös tehdä syöpää näkyväksi ja rikkoa puhumattomuuden kulttuuria.
”Olen otettu ja kiitollinen siitä, että suomalaiset luottavat tieteeseen ja haluavat osallistua konkreettisesti syöpätutkimuksen tukemiseen.” Maria Veitola
Roosa nauha -keräys 20 vuotta
Roosa nauha -keräyksellä on kerätty varoja syöpätutkimukselle jo vuodesta 2003, eli jo kahdenkymmen vuoden ajan. Tutkimuksen lisäksi Roosa nauha -varoilla tuetaan syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavia maksuttomia neuvontapalveluita. Syksystä 2020 alkaen keräys laajeni ja sillä tuetaan syöpätutkimusta yleisemmin. Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta.
Suomessa tehdään huippututkimusta
Suomalainen syöpätutkimus on maailmanluokan tasoa. Huippututkijat ovat kuitenkin huolissaan rahoituksen jatkuvuudesta. Tutkimuksen tavoitteena on saada mahdollisimman korkeatasoista hoitoa potilaiden ulottuville, mahdollisimman nopeasti.
Syöpätapaukset on tärkeää löytää riittävän ajoissa, jotta ne ovat hoidettavissa. Lisäksi tutkijoiden tavoitteena on kehittää uusia, tehokkaampia hoitokeinoja syöpään sekä vähentää syöpäkuolemia. Koska uudet innovaatiot vaativat pitkäjänteistä tutkimusta, rahoituksen jatkuvuus on tutkimukselle elinehto. Yksityisten lahjoittajien ja Syöpäsäätiön tuki on suomalaiselle syöpätutkimukselle välttämätöntä.
”Oli ilo olla mukana Roosa nauha -kampanjassa, koska tutkimusrahoituksen turvaaminen on meille tutkijoille niin tärkeää. On hienoa huomata, miten monet ihmiset haluavat auttaa turvaamaan työmme jatkumisen ja siten mahdollistaa uusien hoitomuotojen kehityksen syöpiin, joihin tehokasta hoitoa ei vielä tunneta”, sanoo syöpätutkija Pauliina Munne Helsingin yliopistosta.
”Tämä luo uskoa tulevaan, että jonain päivänä syöpä voidaan hoitaa yksilöllisellä tasolla. Kun tunnemme syövän heikot kohdat, on niihin räätälöitävissä täsmälääkkeitä. Kuten viime syksyn Roosa nauhakin, jokainen syöpä on erilainen. Iso kiitos kaikille lahjoittajille tulevaisuuden syöpähoitojen kehityksen mahdollistamisesta”, Munne kiittää.
Syöpäsäätiön tuki takaa tutkimuksen korkealaatuisen tason ja antaa mahdollisuuden syövän hoitojen kehittämiseen pitkällä tähtäimellä.
Roosa nauha -keräys on Syöpäsäätiön tunnetuin kampanja – Roosa Nauha (syopasaatio.fi)
”Tämä luo uskoa tulevaan, että jonain päivänä syöpä voidaan hoitaa yksilöllisellä tasolla.”
Syöpätutkija Pauliina Munne
Lisätietoja:
Sari Meller
Varainhankintajohtaja
Puh. 050 4090 550
[email protected]
Carita Päivänen
Viestintäpäällikkö
Puh. 050 590 5415
[email protected]
Luitko jo?
Mihin varat käytetään?
Tuellasi on suuri merkitys. Syöpäsäätiö tukee lahjoitusvaroilla syöpätutkimusta ja syövän ehkäisyä sekä turvaa sairastuneille tukipalveluita. Lahjoitusvarat mahdollistavat näiden tehtävien toteutumisen. Lue lisää keräyksen vaikuttavuudesta.
Roosa nauhan suunnittelijan Maria Veitolan haastattelu
Marialla on joka päivä isää ikävä. Isän kuolema johti murskaavaan suruun, mutta myös syvään ymmärrykseen siitä, että rakkaus ei katoa koskaan. Roosa nauhan suunnittelija kertoo nyt elämänsä avainkokemuksista. Lue lisää.
Huippututkija Antti Rannikko on katsonut huonoennusteisia syöpiä läheltä
Antti Rannikko on urologian professori jo toisessa polvessa. Eturauhassyöpä on miesten toiseksi yleisin kuolinsyy. Haasteena on kuitenkin, miten löytää aggressiiviset ja tappavat syövät. Lue Antti Rannikon mietteitä tutkimuksen tilasta.