Visa ditt gränslösa stöd

Rosa bandet 2021 är här!

Cancerstiftelsens insamling Rosa bandet understödde år 2020 för första gången inte bara forskningen av bröstcancer, utan även forskning av andra cancertyper. Insamlingen Rosa bandet har under de senaste åren blivit allt mer populär i samma takt som intäkterna ökat. Därigenom har det blivit möjligt att rikta in finansieringen på cancerforskning i bredare skala.

Uppskattningsvis en tredjedel av den forskning som i nuläget finansieras av Cancerstiftelsen är inte inriktad på någon särskild cancersjukdom. Resultaten av studier där cancer undersöks på en allmän nivå gagnar många patienter med olika typer av cancersjukdomar.

Rosa bandet hjälper på många sätt

Du kan stöda insamlingen Rosa bandet genom att köpa ett Rosa band, eller alternativt genom att ge ett bidrag eller köpa kampanjprodukter med insamlingens logotyp. Med de insamlade medlen stöder vi inte bara cancerforskningen, utan även den kostnadsfria rådgivningstjänsten som erbjuds till cancerdrabbade och deras närmaste. Allt fler finländare kan dra nytta av bidragen till Rosa bandet och intäkterna från försäljningen av kampanjprodukter. Varje år drabbas över 34 000 finländare av cancer. Cancerbehandlingar och cancerförebyggande åtgärder utvecklas enbart genom cancerforskning.

Finländarnas favoritändamål

Enligt en enkät utförd av marknadsundersökningsföretaget Taloustutkimus i februari 2020 var Rosa bandet det bidragsändamål som finländarna allra helst föredrog. Insamlingen har fler bidragsgivare än någon annan insamling. Insamlingen Rosa bandet år 2020 resulterade i en rekordartad summa på 4,2 miljoner euro. Under insamlingen hittades också 20 nya cancersläkter. Tillsammans är vi starka!

Rosa bandet 2021 är en hyllning till livet.

Årets Rosa band har designats av Eva Wahlström. På bandet finns ett otyglat penseldrag som står för gränslöshet. Gränslös kärlek gentemot våra närmaste, gränslös saknad efter det som redan varit.

Senaste nyheter

Eva Wahlström: ”Rosa bandet är en hyllning till livet”

Pappans död gjorde Eva hård på ytan för en lång tid framöver, men nu visar hon äntligen sin känsliga sida igen. Designern av Rosa bandet lever som hennes pappa lärde henne: det är bättre att älska och förlora än att inte ha älskat alls. Man får ge sig hän åt livet. Läs mera

Toppforskare orolig: Finländsk cancerforskning skulle kollapsa utan finansiering från stiftelser

Toni Seppälä är en toppforskare som nyligen har återvänt hem från USA. Han för med sig ett viktigt budskap om att motverka olika typer av tarmcancer. Forskningens framtid i Finland gör Seppälä oroad. Nedskärningarna av finansieringen försämrar möjligheterna till cancerforskning. Läs mera

Spetsforskning med Cancerstiftelsens och donatorernas stöd

Juha Klefströms forskargrupp har som syfte att hitta en mekanism för att få cancercellerna att förstöra sig själva. Han har tillsammans med sin forskargrupp under de senaste 19 åren i stor utsträckning med stöd av donatorerna i Cancerstiftelsen utvecklat behandlingsformer som baseras på kroppens eget immunförsvar. Nu håller forskargruppen på att utveckla behandlingar som baseras på cancercellernas självmordsmekanism, som sätts igång genom cancergenen MYC, så att cancercellerna förstörs på ett selektivt sätt och de friska cellerna ska lämnas orörda. Forskningsarbetet genomförs i ett internationellt samarbete med flera toppuniversitet. Klefström är ändå oroad över finansieringen av finländsk cancerforskning. Läs mera

Donera till insamlingen Rosa bandet

Behandling av personuppgifter vid Syöpäsäätiö

Viktiga datum

23.9.

Insamlingen börjar!

8.10

Rosa bandet-dagen

31.10.

Rosa bandet Dansar med stjärnor TV-sändning