Insamlingen Rosa bandet 2022

Årets Rosa band är designat av Maria Veitola som förlorat sin far i cancer . Bandet hon designat  består av olika färger, olika stunder, som bildar ett mosaikliknande mönster. Denna höst lyfter Rosa bandet-kampanjen fram cancer med dålig prognos. Cancerstiftelsens insamling Rosa bandet understöder förutom forskningen av bröstcancer, även forskning av andra cancertyper.

Viktiga datum:

22.9. Insamlingen Rosa bandet börjar! Livesändning kl 9.00 på adressen rosabandet.fi.
3-9.10. Rosa bandet veckan
7.10. Rosa bandet dagen
30.10. Rosa bandet ”Dansar med stjärnorna” -sändning kl.19.30 på MTV3. Insamlingen avslutas.

Donera

♥ Varje donation är viktig. Gör en engångsdonation på vår hemsida eller med MobilePay till numret 55714. För företag erbjuder vi som tack för donationen Rosa bandets och julinsamlingens materialpaket.

Starta en egen insamling

Kom med och starta en egen insamling eller gör en donation till någon annans insamling som stöder Rosa bandet. Du kan bjuda med familj, vänner och bekanta för att ge sin egen insats till din insamling.

Rosa bandet

Maria Veitolas Rosa band består av olika färger, olika stunder, som tillsammas utgör ett mosaikmönster. Varje band är unikt, precis som var och en av oss.

Rosa armbandet

Rosa armbandet har likadana färger och mönster som Rosa bandet. Rosa armbandens mängd är begränsad.

Rosa bandet 2022 påminner oss om stunden.

Rosa bandet 2022 har designats av Maria Veitola. Bandet består av olika färger, olika stunder, som tillsammans utgör ett mosaikmönster. Varje band är unikt, precis som var och en av oss.

Senaste nyheter

Dansar med stjärnor nådde utmärkt resultat för Rosa bandet och cancerforskningen

Rosa bandet-kampanjen samarbetade med tv-programmet Dansar med stjärnor för att samla in pengar för finländsk cancerforskning. Tiotusentals finländare visade sitt stöd under sändningen på söndagskvällen. Under kvällen inkom nästan 1,3 miljon euro i form av engångsdonationer till förmån för den finländska cancerforskningen. Dessutom fick Cancerstiftelsen över 2 600 nya månadsgivare. Läs mera

”På slutrakan vågade vi prata också om svåra saker” berättar Maria Veitola, som förlorade sin far i kampen mot cancer

Maria saknar sin pappa varenda dag. Pappans död fick henne att känna en förkrossande sorg, men gav henne också en djup förståelse för att kärleken aldrig försvinner. Designern av Rosa bandet berättar nu om sitt livs viktigaste upplevelser. Läs mera

Toppforskaren Antti Rannikko har sett cancerformer med dålig prognos på nära håll

Då en dramatisk upplevelse i operationssalen fick Antti Rannikko att stanna upp under det första studieåret, beslutade han att dra sitt strå till stacken för att besegra kampen mot cancer. Nu är Rannikko överläkare på HUS avdelning för urologi och dessutom är han professor i urologi vid Helsingfors universitet, precis som hans far på sin tid. Bägge två är pionjärer på sitt område inom cancerforskning. Läs mera

Rosa bandet 2022: Den här stunden är vår

Denna höst lyfter Rosa bandet-kampanjen fram cancer med dålig prognos. En cancersjukdom med dålig prognos innebär att de flesta patienterna dör, eftersom det ännu inte finns några botande behandlingar. Endast med hjälp av forskning kan man utveckla behandlingar så att ingen längre dör i cancer. Din insats kand ändra någon annan persons liv.

 

 

Donera till insamlingen Rosa bandet

Behandling av personuppgifter vid Syöpäsäätiö

Vad är insamlingen Rosa bandet?

Med insamlingen Rosa bandet har intäkter för finsk forskning inom bröstcancer och gynekologisk cancer samlats sedan 2003. Från och med hösten 2020 stöder Rosa bandet cancerforskning i större utsträckning. Forskning inom bröstcancer är fortfarande det primära insamlingssyftet.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av finländsk cancerforskning. Rosa bandet är den mest kända cancerinsamlingen i Finland.