Roosa nauha

Roosa nauha -keräyksellä 5,3 miljoonan ennätystulos suomalaiselle syöpätutkimukselle

Suomalaiset osallistuivat yhtenä rintamana Roosa nauha -keräykseen viime syksynä. Yksityisten ihmisten ja yritysten lahjoituspotti löi Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin ällikällä.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä tuetaan suomalaista syöpätutkimusta. Viime syksyn keräys nosti esille lasten syövät. Tulos ylitti kaikki ennakko-odotukset. Roosa nauha -keräyksellä saavutettiin kaikkien aikojen tulos: 5,3 miljoonaa euroa syöpätutkimukselle.

– Lähdimme yhtenä joukkona tavoittelemaan onnistunutta kampanjaa yhdessä Tonin, Sipen ja yrityskumppaneiden kanssa. Liikkeelle lähdetään joka vuosi nollasta ja koko porukalla katseemme oli määrätietoisesti syövän selättämisessä, uusissa tutkimuksen läpimurroissa ja onnellisissa lopuissa. Näinä vaikeina aikoina yhdessä kerätty tulos on torjuntavoitto ja tulos osoittaa sen, miten vahvasti suomalaiset ovat sitoutuneet tukemaan Roosa nauha -keräystä ja toimimaan syövän voittamiseksi. Kiitän lämpimästi jokaista keräykseen osallistunutta lahjoittajaa: Yhtenä rintamana, me teimme sen, kommentoi Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller.

– Roosa nauha -keräyksen tuloksena Syöpäsäätiö voi jälleen myöntää merkittäviä apurahoja maan parhaille syöpätutkijoille tämän vuoden marraskuussa, iloitsee Meller.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksen tuotoilla tuetaan kaikkien syöpien tutkimusta Suomessa. Keräys oli käynnissä 21.9. alkaen lokakuun 2023 loppuun. Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja.

Valtaosa keräyksen tuotosta kertyi rintanauhojen ja kampanjatuotteiden myynnistä. Roosa nauhoista ja rannekkeista sekä yhteistyökumppaneiden Roosa nauha -tuotteiden myynnistä kertyi noin 2,7 miljoonaa euroa syöpätutkimukselle.

”Kiitän lämpimästi jokaista keräykseen osallistunutta lahjoittajaa: Yhtenä rintamana, me teimme sen.” -varainhankintajohtaja Sari Meller

Toni ja Sipe yhteisen rintaman kärjessä

Roosa nauhan ja rannekkeen suunnittelijat, Apulanta-yhtyeestä tutut  Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki kannustivat suomalaisia joukolla mukaan keräykseen syöpätutkimuksen puolesta ja rakkaudesta elämään.

– Omasta puolestamme haluamme lausua kiitoksen sanan kaikille lahjoittaneille, sekä Syöpäsäätiölle. Oli kunniatehtävä suunnitella juhlavuoden Roosa nauha. Upea keräystulos on kaunis sekä konkreettinen viesti siitä, että ihmiset välittävät. Monissa kodeissa kamppailu kuitenkin jatkuu ja apua tarvitaan myös jatkossa. Kiitos, että saimme olla tässä mukana, sanovat Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki.

”Oli kunniatehtävä suunnitella juhlavuoden Roosa nauha.  Upea keräystulos on kaunis sekä konkreettinen viesti siitä, että ihmiset välittävät.” – Toni Wirtanen ja Sipe Santapukki

 

Roosa nauha -keräys 20 vuotta

Roosa nauha -keräyksellä on kerätty varoja syöpätutkimukselle jo vuodesta 2003, eli jo kahdenkymmen vuoden ajan. Tutkimuksen lisäksi Roosa nauha -varoilla tuetaan syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen tarjottavia maksuttomia neuvontapalveluita. Syksystä 2020 alkaen keräys laajeni ja sillä tuetaan syöpätutkimusta yleisemmin. Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta.

Lahjoittajat mahdollistavat tutkimuksen jatkumisen

Suomalaisen syöpätutkimuksen tavoitteena on saada mahdollisimman korkeatasoista hoitoa potilaiden ulottuville, mahdollisimman nopeasti. Tutkimus on maailmanluokan tasoa, mutta huippututkijoidemme työskentelyä varjostaa rahoituksen epävarmuus.

– Syöpään voi sairastua jo lapsena. Tavoitteenamme on kehittää tehokkaampia hoitokeinoja näihin harvinaisempiin syöpätyyppeihin ja vähentää syöpäkuolemia sekä hoitojen haittavaikutuksia. Uudet läpimurrot vaativat kuitenkin jatkuvaa tukea. Lahjoittajat ja Syöpäsäätiö ovat meille tutkijoille korvaamattomia tukijoita, jotka pitävät suomalaisen syöpätutkimuksen käynnissä, myös tulevaisuudessa. Tanssii tähtien kanssa ohjelman aikana kerätty summa yllätti jo lokakuussa, mutta VAU, ihan huikea tulos – lämmin kiitos kaikille lahjoittajille, kiittää syöpätutkija, professori Merja Heinäniemi.

”Tanssii tähtien kanssa ohjelman aikana kerätty summa yllätti jo lokakuussa, mutta VAU, ihan huikea tulos – lämmin kiitos kaikille lahjoittajille.” – Syöpätutkija, professori Merja Heinäniemi

Lisätietoja:

Sari Meller
Varainhankintajohtaja
Puh. 050 4090 550
[email protected]

Carita Päivänen
Viestintäpäällikkö
Puh. 050 590 5415
[email protected]


Luitko jo?

Mihin varat käytetään?
Tuellasi on suuri merkitys. Syöpäsäätiö tukee lahjoitusvaroilla syöpätutkimusta ja syövän ehkäisyä sekä turvaa sairastuneille tukipalveluita. Lahjoitusvarat mahdollistavat näiden tehtävien toteutumisen. Lue lisää keräyksen vaikuttavuudesta.

Roosa nauhan suunnittelijoiden Tonin ja Sipen haastattelu
”Lapsen syöpä tuntuu yksinkertaisesti väärältä. Roosa nauha -keräys voi olla ratkaiseva elementti, joka kääntää tilanteen voiton puolelle”, toteaa Sipe Santapukki. ”Lapsen syöpä koskettaa, ollaan elämän perustavanlaatuisten asioiden äärellä”, sanoo puolestaan Toni Wirtanen. Lue lisää Roosa nauha -suunnittelijoiden ajatuksista.

Lasten leukemian tutkijan tavoitteena kokonainen elinikä
Merja Heinäniemi ei alun perin suunnitellut ryhtyvänsä syöpätutkijaksi. ”Utelias luonne on vienyt eteenpäin, vaikka syöpätutkimus ei ihan heti ollut se, mitä aloin tehdä”, kertoo Heinäniemi. Tavoitteena tutkijalla on saada rankkoja hoitoja keveämmäksi. Lue mistä syöpätutkijan työpäivät rakentuu.