Minun tarinani

Syövästä parantunut Eija kertoo kiitollisuudestaan tutkimukselle.

Tajusin hyvin varhain nuoruudessa, että suvussani periytyy alttius rintasyövälle.
Äitini kaksi sisarta menehtyivät rintasyöpään nuorena ja sukumme kahdella
miehellä todettiin rintasyöpä. Äitini sai rintasyövän minun ollessa teini-ikäinen.

Siskoni sai tiedon BRCA2-geenivirheestä sairastuessaan rintasyöpään 42-vuotiaana. Tutkimusten perusteella minulla todettiin sama geenivirhe. Se oli samaan aikaan shokeeraavaa, mutta myös helpottavaa, koska pääsin tutkimuksiin. Vuonna 2016 vasemmasta rinnastani löydettiin silti syöpä. Diagnoosi tuntui murskaavalta, mutta olin erityisen kiitollinen tutkimuksista, joissa lähes oireeton syöpäni huomattiin.

”Geenivirheen kantaminen on raskasta, mutta vielä raskaampaa on tietoisuus, että voin siirtää sen lapsilleni.”

Lastansa haluaisi varjella kaikelta ikävältä.

Geenivirheen kantaminen on raskasta, mutta vielä raskaampaa on tietoisuus, että voin siirtää sen lapsilleni. Lastansa haluaisi varjella kaikelta ikävältä. Siksi kaikista vaikein hetki oli, kun kuulin tyttäreni Annin perineen geenivirheen. Mietin, onko tämä se perintö, jonka annan omalle tyttärelleni? Onneksi Anni on perinyt äitini urhean luonteen. Elämässä mennään eteenpäin ja kun ei jaksa mennä, elämä itsessään kantaa.

Lahjaksi elämä

Terveuloa mukaan tukemaan syöpätutkimusta ja
syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään.
Kiitoksena lahjoituksesta tarjoamme yrityksen käyttöön
Roosa nauhan ja joulun viestintäpaketin.