Roosa nauha

Varainhankintajohtaja Sari Meller: Menestyksellä on vain yksi päämäärä

Roosa nauha -keräys säilytti ykkössijansa mieluisimpana lahjoituskohteena, mutta miksi se on niin tärkeä?

Sängyn vierellä hän kiitti äitiään kaikesta ja kertoi rakastavansa häntä. Sitten kaikki oli ohi. Kuvittelen, kuinka nuoren miehen silmissä vilisivät kaikki yhteiset hetket, ilot ja surut. Äiti oli teroittanut hänelle, että elämässä ei tarvitse tyytyä kaikkein vaatimattomimpiin asioihin. Periksi ei anneta.

Tämä mies on rocktähti Jussi 69, joka oli yksi viime vuoden Roosa nauha -keräyksen kampanjakasvoista.

Periksi ei annettu ja lupaukset syöpään menehtyneille pidettiin. Seela Sellan luotsaama keräys tuotti kotimaiselle syöpätutkimukselle 2,8 miljoonaa euroa.

Menestyksellä on vain yksi päämäärä

Taloustutkimus tekee joka toinen vuosi hyvän tekeväisyystutkimuksen, joka luotaa suomalaista mielenmaisemaa auttamisen saralla. Tutkimukseen osallistuu noin 40 järjestöä tai kampanjaa.

Tunnen syvää kiitollisuutta siitä, että Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys säilytti toukokuussa julkaistussa tutkimuksessa ykkössijan suomalaisten mieluisimpana lahjoitus kohteena.

Kärkisija on vuosikausien kovan työn heijastuma ja kiitos kuuluu poikkeuksellisen sitoutuneille tukijoillemme.

Vaaleanpunaisen kampanjan menestyksellä on lopulta vain yksi yhteinen päämäärä: se, että meistä jokainen voi saada parasta mahdollista syöpähoitoa Suomessa.

Ajatukseni siirtyvät nyt autettavista auttajiin. Niihin yksityisiin ihmisiin, vapaaehtoisiin ja yrityksiin, jotka kantavat kortensa kekoon yhteisen hyvän puolesta. Jokainen lahjoitus on arvokas, sillä joka kolmas suomalainen sairastuu elämänsä aikana syöpään ja tutkimus on ainoa oljenkortemme. Tällä hetkellä maassamme elää 290 000 syöpädiagnoosin joskus saanutta henkilöä eli viisi prosenttia väestöstä.

Kun lukuun lisätään sairastuneiden läheiset voimme todeta, että syöpä todella koskettaa meistä jokaista.

Kuvaaja Tuukka Kiviranta

Roosa nauha -keräys käynnistyy 22. syyskuuta, tervetuloa mukaan.

Syöpätutkimus kehittyy lahjoittajien avulla

Tutkimuksen avulla rintasyövän varhainen toteaminen ja hoidot ovat kehittyneet monin tavoin viimeisten kymmenen vuoden aikana. Tutkimustulokset ovat vahvistaneet esimerkiksi sen, että seulontamammografiaa on kannattanut laajentaa Suomessa kattamaan kaikki 50–69-vuotiaat naiset, jotta rintasyöpä todettaisiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Aikaisemmin seulottiin vain 50–59-vuotiaat suomalaisnaiset. Potilaille voidaan nykyään suunnitella myös yksilöllisempiä ja tehokkaampia lääke hoitoja.

Syövän hoito on tutkimuksen ansiosta murrosvaiheessa ja aiemmin parantumattomiin syöpäsairauksiin on olemassa uusia tehokkaita hoitomuotoja. Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta roosa väri hehkuu syksyllä kirkkaampana kuin koskaan ja keräämme jälleen ennätyspottia kotimaiselle syöpätutkimukselle.

Roosa nauha -keräys käynnistyy 22. syyskuuta sinun ja minun, meidän lastemme vuoksi. Tervetuloa mukaan.

Sari Meller

Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja