Usein kysyttyä Roosa nauha -keräyksestä

Usein kysyttyä Roosa nauha -keräyksestä

Mistä saa ostaa Roosa nauhoja?

Roosa nauhoja myyvät Lindexit, K-Citymarketit, K-Supermarketit, K-Marketit, Neste K –liikenneasemat, S-marketit, Prismat, Alepat, Stockmann Herkut, Salet, Sokokset, Emotionit, ABC-marketit, XXL:n ja Arabian myymälät. Roosa nauhoja myyvät myös useat alueelliset syöpäyhdistykset ympäri Suomen.

Paljonko nauhan hinnasta menee Syöpäsäätiölle?

Roosa nauhan neljän euron myyntihinnasta jaetaan noin 3 euroa suomalaiseen syöpätutkimukseen. Noin yksi euro nauhan hinnasta menee arvonlisäveroon, nauhan tuotanto- ja logistiikkakuluihin. Nauhan jälleenmyyjät eivät saa nauhan myynnistä myyntipalkkiota itselleen.

Mitä tapahtuu niille nauhoille, joita ei ole saatu myytyä?

Nauhojen määrä pyritään tilattaessa optimoimaan yhdessä jälleenmyyjien kanssa mahdollisimman tarkasti, jotta nauhoja on riittävästi, mutta jotta niitä ei jäisi turhaan yli. Ylimääräisistä nauhoista on muun muassa tehty taideteos. Jälleenmyyjät voivat hävittää myymättä jääneet nauhat keräyksen jälkeen.

Mikä yritys toimittaa Roosa nauhan ja missä nauhat ovat valmistettu?

Roosa nauhan toimittaja on ruotsalainen yritys Stilisti. Teimme vuoden 2018 kampanjan jälkeen kilpailutuksen nauhoista, jossa oli mukana kotimaisia yrityksiä sekä yksi ruotsalainen yritys. Nauhan toimittajaksi valikoitui kilpailutuksen perusteella ruotsalainen Stilisti, jolla on pitkä yhteistyö Ruotsin vastaavaa kampanjaa järjestävän Cancerfondenin kanssa. Kilpailutuksessa huomioitavia tekijöitä olivat mm. vastuullisuus, toimitusvarmuus, laatu sekä hinta.

Nauhat ja pakkaukset tuotetaan ja pakataan Kiinassa tehtaissa, joiden ympäristö- ja työskentelyolosuhteet ovat kestäviä.  Tehtaiden tuotanto-olosuhteita valvotaan säännöllisissä auditoinneissa. Auditoinneissa noudatetaan BSCI:n standardeja ja niistä toimitetaan raportit. BSCI on FTA:n (Foreign Trade Association) alulle panema, Euroopan eettistä materiaalinhankintaa koskeva yhteiskunnallinen valvontajärjestelmä. BSCI perustuu kansainvälisen työjärjestön ILO:n työstandardeihin ja tukee tavarantoimittajien yhteiskunnallisen toiminnan jatkuvaa parantamista.

Mistä saa edellisten vuosien Roosa nauhoja?

Jokaisen vuoden Roosa nauha on kausituote, eli se on myynnissä vain sen vuotisen Roosa nauha -keräyksen ajan. Edellisen vuosien Roosa nauhoja ei ole sen jälkeen enää saatavilla. Syöpäsäätiö ei voi myydä tai toimittaa vanhoja nauhoja enää keräyksen päätyttyä.

Lahjoittaminen ja osallistuminen Roosa nauha -keräykseen

Miten voin osallistua Roosa nauha -keräykseen? 

Roosa nauha –keräykseen voi osallistua monella tavalla. Voit esimerkiksi ostaa Roosa nauhan kampanja-aikana. Voit myös tukea keräystä ostamalla Roosa nauha -tuotteita, tekemällä kertalahjoituksen Roosa nauhan verkkosivuilla tai perustaa varainkeruun Facebookissa.

Tutustu kaikkiin lahjoitus- ja osallistumistapoihin täällä!

Tapahtumat ja keräykset

Voimmeko käyttää Roosa nauha -logoa järjestäessämme tapahtumia tai keräyksiä Roosa nauhan hyväksi?

Jokainen Roosa nauha –omakeräyksen perustaja saa käyttöönsä ladattavan Roosa nauha –tukijamerkin. Tapahtuman ja keräysten sähköisessä mainostamisessa  ja viestinnässä voi käyttää tukijamerkkiää.

Virallisen Roosa nauha –kuvan sisältämän kampanjatunnuksemme, eli logon käyttö edellyttää kirjallista sopimusta Syöpäsäätiön kanssa. Sopimuksessa edellytetään vähintään 15 000 euron lahjoitusta. Roosa nauha on rekisteröity tavaramerkki ja sitä voivat käyttää ainoastaan Syöpäsäätiö ja sen yhteistyökumppanit. Mikäli haluat kuulla lisää kumppanuudesta, ota yhteyttä yritysvarainhankinnan päällikköön Marika Saloseen: marika.salonen@cancer.fi

Jokainen vähintään 500 euron lahjoituksen tekevä yritys saa sähköisen tukijamerkin käyttöönsä.

Kuinka voimme markkinoida tapahtumaamme tai keräystämme?

Tapahtumaa voi markkinoida etukäteen esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Teethän ystävällisesti selväksi tapahtumasta kertoessasi, että Roosa nauha tai Syöpäsäätiö on keräyskohde eikä yhteistyökumppani.

Kerro markkinoinnissa myös, kuinka paljon tuotosta menee Syöpäsäätiölle joko prosentteina tai euroina ja käytä mahdollisuuksien mukaan esimerkkitekstejä: ”Lahjoitamme tapahtuman tuoton Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräykseen / Tapahtumassa kerätyt varat lahjoitetaan Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräykseen / Tuemme Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräystä X summalla.”

Lisätietoa tapahtuman järjestämisestä löydät täältä.

Miten haastan yhteistyötahoja mukaan?

Voit perustaa omakeräyksen ja haastaa mukaan asiakkaita, liikekumppaneita, ystäviä ja muita yhteistyötahoja. Keräyksestä kannattaa myös kertoa kotisivuilla tai sosiaalisen median kautta. Näin saat varmasti runsaasti huomiota tärkeälle keräykselle!

Voiko Syöpäsäätiöltä saada keräyslippaita?

Syöpäsäätiön resurssit eivät valitettaasti riitä lähettämään keräyslippaita muille kuin Syöpäjärjestöjen alueyhdistyksille. Lokakuussa järjestetään kuitenkin useita Roosa nauha -lipaskeräyksiä maakunnissa ympäri Suomen, joihin voi ilmoittautua kerääjäksi. Alueelliset syöpäyhdistykset kertovat näistä keräyksistä tarkemmin omissa kanavissaan.

Voiko Syöpäsäätiö auttaa tilaisuuksien järjestämisessä ja kertoa omasta toiminnastaan tai syövän vastaisesta työstä?

Syöpäsäätiön resurssit ovat rajalliset, joten emme valitettavasti ehdi auttaa tilaisuuksien järjestämisessä. Syöpäjärjestöjen julkaisuja ja terveyden edistämistä koskevia esitteitä voi aina tilata osoitteesta terveysmateriaalit@cancer.fi. Lisäksi monet paikallisyhdistykset järjestävät luentoja ja erilaisia tilaisuuksia, joista ne kertovat omissa kanavissaan.

Voiko Syöpäsäätiöltä saada taloudellista tukea tapahtuman/keräyksen järjestämiseen?

Syöpäsäätiön keräämillä varoilla tuetaan syöpätutkimusta, neuvontapalveluita ja vertaistukea sekä edistetään syövän ennaltaehkäisyä. Emme siis voi sponsoroida keräysaktiviteetteja.

Varojen käyttö

Kuinka kerätyt varat käytetään?

Syöpäsäätiön keräämillä varoilla tuetaan syöpätutkimusta, neuvontapalveluita ja vertaistukea sekä edistetään syövän ennaltaehkäisyä. Roosa nauha –keräyksen painopisteenä on rintasyövän ja naisten muiden syöpien voittamiseksi tehtävä työ. Vuosiesitteestämme löydät tietoa toiminnastamme ja varojen käytöstä.

Miksei miehille tai muihin syöpiin ole omaa keräystä?

Vaikka Roosa nauha -keräyksellä kerätään varoja ensisijaisesti naisten syöpien tutkimukseen, niin Syöpäsäätiö jakaa keräystuottoja monipuolisesti myös muiden syöpien tutkimukseen. Roosa nauha -keräyksen ansiosta on esimerkiksi aloitettu ainutlaatuinen tutkimus munasarjasyövän lääkehoidon kehittämiseksi.

Lisäksi Syöpäsäätiö on myöntänyt suuria apurahoja myös miesten syöpätutkimuksille. Valitettavasti tällä hetkellä Roosa nauha -kampanjatiimin resurssit eivät riitä muihin suurkeräyksiin tai kampanjoihin peräkkäisinä kuukausina. Suomalaista eturauhassyöpätutkimusta ja kivessyöpätutkimusta voi silti tukea Syöpäsäätiön kautta.

Lisätietoa miesten syöpien tukemisesta löydät myös täältä.

Lisätietoja:
Syöpäsäätiön lahjoittajapalvelu
puh. 09 1353 3286
roosanauha@cancer.fi