Syöpäsäätiö

Roosa nauha -keräyksen järjestää lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö. Lahjoittajien ansiosta keräys toteutuu joka vuosi.

Naisten syöpien tutkimusta edistävä Roosa nauha -keräys on Syöpäsäätiön tunnetuin kampanja. Joka vuosi naisten syöpiin sairastuu yli 6500 suomalaista naista.

Syöpäsäätiö rahoittaa suomalaista syöpätutkimusta, edistää syövän ehkäisyä ja tukee sairastuneita sekä heidän läheisiään. Säätiön apurahoilla tuetaan sekä perus- että kliinistä syöpätutkimusta. Syöpäsäätiö edistää myös syövän ehkäisyä ja varhaista toteamista.

Syövällä on monesti merkittäviä taloudellisia seurauksia, sillä useimmiten sairastuneen tulot pienenevät ja menot kasvavat. Säätiön varoja ohjataankin avustuksina vähävaraisille syöpäpotilaille sekä lapsen syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille perheille.

Lisäksi Syöpäsäätiö ylläpitää Syöpäjärjestöjen maksutonta valtakunnallista neuvontapalvelua, joka tarjoaa tukea ja tietoa potilaille ja heidän läheisilleen. Ilman lahjoituksia neuvontapalvelun antaminen ei olisi mahdollista.

Lisätietoja neuvontapalvelusta >>>

Laitetaan syövälle piste

Syöpätutkimuksen avulla on merkittävällä tavalla voitu edistää syövän ennaltaehkäisyä ja diagnostiikkaa sekä parantaa hoitomuotoja ja potilaiden elämänlaatua.

Kun Syöpäsäätiö aloitti toimintansa vuonna 1948, vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa. Nykyään jo kaksi kolmesta paranee.

Apuasi tarvitaan kuitenkin yhä! Joka päivä yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Vuosittain noin 11 000 suomalaista kuolee syöpään. Syöpä on joka viidennen suomalaisen kuolinsyy. Se koskettaa kaikkia.

Lahjoittamalla autat meitä laittamaan syövälle pisteen! Voit tukea Syöpäsäätiön työtä monella eri tavalla.

Lue lisää Syöpäsäätiöstä >>>

 Tee lahjoitus nyt >>