Snart är väntan över!

Insamlingen Rosa bandet startar igång 22.9. Då avslöjar vi årets Rosa band och dens designer. Gissar du redan vem det är?

Cancerstiftelsens insamling Rosa bandet understöder förutom forskningen av bröstcancer, även forskning av andra cancertyper. Förebyggandet av cancer samt cancervård utvecklas endast med hjälp av cancerforskning.

Vill du följa med när årets Rosa band och designer avslöjas? Häng med på livesändningen 22.9. klo. 9.00 på adressen rosabandet.fi!

Våra samarbetspartners 2022

Insamlingen Rosa bandet gav ett rekordartat resultat

Genom insamlingen fick vi under förra hösten in 4,9 miljoner euro till förmån för den inhemska cancerforskningen. Med intäkterna från denna insamling främjas forskningen av olika cancertyper på brett plan. Tack för att ni visade ert stöd för den finländska cancerforskningen!

Avsnittet ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” sprängde nya gränser

Programmet ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” sändes för att Cancerstiftelsen skulle hitta nya månadsdonatorer som vill stöda den inhemska cancerforskningen. Tusentals finländare visade sitt stöd under kvällens lopp.

Finländsk cancerforskning skulle kollapsa utan finansiering från stiftelser

Toni Seppälä är en toppforskare som nyligen har återvänt hem från USA. Han för med sig ett viktigt budskap om att motverka olika typer av tarmcancer. Forskningens framtid i Finland gör Seppälä oroad. Nedskärningarna av finansieringen försämrar möjligheterna till cancerforskning.

Rosa bandet 2021 är en hyllning till livet.

Rosa bandet 2021 har designats av Eva Wahlström. På bandet finns ett otyglat penseldrag som står för gränslöshet. Gränslös kärlek gentemot våra närmaste, gränslös saknad efter det som redan varit.

Vad är insamlingen Rosa bandet?

Med insamlingen Rosa bandet har intäkter för finsk forskning inom bröstcancer och gynekologisk cancer samlats sedan 2003. Från och med hösten 2020 stöder Rosa bandet cancerforskning i större utsträckning. Forskning inom bröstcancer är fortfarande det primära insamlingssyftet.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av finländsk cancerforskning. Rosa bandet är den mest kända cancerinsamlingen i Finland.

Gör en donation till insamlingen Rosa Bandet

Behandling av personuppgifter vid Syöpäsäätiö