Starta en egen insamling

Är du intresserad av att jobba till förmån för cancerforskningen och vill skapa din egen insamling?

Starta en egen insamling

En Rosa bandet-insamlingspott kan startas av alla.

En Rosa bandet-insamlingspott kan startas av en privatperson, ett kompisgäng, en arbetsgemenskap eller vilken grupp som helst som är intresserad av att jobba till förmån för cancerforskningen. När du har startat en egen insamling på vår webbsida, kan du lätt och behändigt utmana dina vänner och bekanta att delta i Rosa bandet-insamlingen. Det bidrar till ett bättre resultat om du på din insamlingssida berättar varför du vill vara med.

Alla som startat en insamling får ett Rosa bandet-stödmärke som kan används vid kommunikation i sociala medier och på internet.

Fyra tips för dig som vill starta en insamling:

 1. GÖR EN GOD GÄRNING!
  Starta en egen insamling och sätt ett lämpligt mål för den. Du kan höja målet senare, så det är bra att börja med en realistisk summa. Om du inte vill starta en egen insamling, kan du också göra en donation till en pott som någon annan startat.
 2. FÅ ANDRA MED DIG!
  Starta potten t.ex. tillsammans med dina arbets- eller hobbykompisar, ni är starkare tillsammans. Ju fler det är som deltar, desto högre upp i listan över alla potter kommer er insamling. Gör insamlingen till er gemensamma grej!
 3. UTMANA DIN ARBETSGIVARE ATT KOMMA MED!
  Utmana också din arbetsgivare att bidra t.ex. med minst samma summa som medarbetarna redan har samlat in. Du kan också föreslå att arbetsgivaren betalar in en lämplig startsumma i arbetsplatsens pott.
 4. BERÄTTA FÖR KOMPISARNA!
  Sprid informationen om potten på sociala medier så att så många som möjligt får veta om den – och vill delta! Utmana t.ex. din familj, dina vänner, dina arbetskompisar och samarbetspartner!

Företagets Rosa band-insamling

Du kan starta en insamling också i företagets namn. Men kom ihåg att du inte kan använda insamlingen Rosa bandet i din marknadsföring eller försäljning av produkter eller tjänster. Det är möjligt endast för Cancerstiftelsens samarbetspartner.

9.10.2020, Rosa bandet-dagen, är dock ett undantag – då kan ett lokalt företag eller företagare sälja sina produkter eller tjänster till förmån för insamlingen och donera intäkterna eller en del av dem till insamlingen. Det här är dock inte möjligt för riksomfattande företag eller butikskedjor. När företaget har gjort en donation på minst 500 euro eller fått minst 500 euro i sin insamlingspott, får du ett elektroniskt stödmärke till ditt förfogande som du kan använda inom företagets elektroniska kommunikation (webbsida, sociala medier, nyhetsbrev).

 

Kontakta gärna

Givarservice
tel. 09 1353 3286
[email protected]