Yleinen

Avsnittet ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” sprängde nya gränser

Programmet ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” sändes för att Cancerstiftelsen skulle hitta nya månadsdonatorer som vill stöda den inhemska cancerforskningen. Tusentals finländare visade sitt stöd under kvällens lopp. Under denna kväll samlade vi över 1,1 miljon euro i form av engångsdonationer till förmån för den finländska cancerforskningen. Dessutom blev över 7 500 personer månadsdonatorer.

Dansstjärnorna och Finlands bästa artister ville med förenade krafter besegra kampen mot cancer i direktsändningen ”Rosa bandet Dansar med stjärnor”. Detta avsnitt, som producerades i välgörenhetssyfte, visades på kanalen MTV3 söndagen den 31.10.

”Under kvällen sprängde vi gränser, då nästan 70 000 finländare kom med och stödde cancerforskningen på olika sätt. Det var faktiskt riktigt många människor som nu gick med i kampen för att kuva cancern. Vi är alla i samma båt, och jag vill tacka alla dem som gett ett bidrag och dem som lovat bli månadsdonatorer”, säger Cancerstiftelsens insamlingschef Sari Meller tacksamt.

”Under kvällen sprängde vi gränser, då nästan 70 000 finländare kom med och stödde cancerforskningen på olika sätt.”

Känslorna svallade under denna TV-kväll på kanalen MTV3, där alla gjorde en insats för en viktig sak, då Finlands mest framstående artister Ellinoora, Suvi Teräsniska, Kaija Koo och Nina Tapio samt stjärneleverna och domarna i sändningen ”Dansar med stjärnor” gjorde sina uppträdanden. Direktsändningen modererades av de välkända programledarna Vappu Pimiä och Mikko Leppilampi. I sändningen ”Rosa bandet Dansar med stjärnor”, som var känslomättad och präglades av varm omtanke, visades historier om de cancerdrabbades liv. Här fick tittarna också höra mer om cancerforskarnas arbete.

”Programmet botar ingen, men visar istället vår omsorg och ger samtidigt tröst”, säger dansstjärnan Marko Keränen, som gjort en stark insats för insamlingen Rosa bandet. För honom är Rosa bandet ett tecken på att vi har en kultur där vi bryr oss. ”En bröstnål som någon har fäst på sin väska eller jacka påminner oss om att någon annan också kan bry sig om oss i något skede. Det vill jag tro på – goda gärningar belönas”, säger Keränen.

Programmet genomfördes i ett samarbete mellan MTV3 och Cancerstiftelsen. Genom programmet samlade Cancerstiftelsen donationer för att säkerställa den finländska cancerforskningen.

Cancerstiftelsens insamling Rosa bandet understöder forskning av samtliga typer av cancer. Årets tema är olika former av tarmcancer. Donationer behövs så att cancerforskarna kan fortsätta med sitt livsviktiga forskningsarbete till förmån för de insjuknade. Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av cancerforskning i Finland. År 2020 gav Cancerstiftelsen stöd till cancerforskningen i form av stipendier och på andra sätt med ett belopp på totalt 7,9 miljoner euro.

Det sammanlagda resultatet av insamlingen Rosa bandet publiceras i slutet av januari 2022.

Ytterligare information ges av:
Sari Meller, insamlingschef, Cancerstiftelsen, [email protected], tfn 050 4090 550

Blev du månadsdonator?
Då kontaktar vi dig per telefon inom en vecka och går ännu en gång igenom detaljerna kring månadsdonationer med dig under telefonsamtalet. Under tiden kan du ta det lugnt och bara vänta på telefonsamtalet från oss.

Gjorde du en engångsdonation per SMS?
Din engångsdonation debiteras på din telefonräkning. Därför behöver du inte vidta ytterligare åtgärder. Ett varmt tack för ditt stöd! Det är verkligen viktigt.

Om du inte gav något bidrag under sändningen men ändå vill donera medel, så oroa dig inte! Alla våra donationskanaler är fortfarande öppna. Du kan visa ditt stöd på det sätt som är bäst för dig, antingen genom en engångsdonation eller genom att bli månadsdonator.
Bli månadsdonator på adressen: cancerstiftelsen.fi eller skicka ett SMS med texten MUKANA till numret 16499.
Gör en engångsdonation på adressen: cancerstiftelsen.fi eller skicka ett SMS med texten TUEN10 eller TUEN30 till numret 16499.
Donera valfritt belopp genom MobilePay på numret 55714

Ett varmt tack för ditt stöd!

Om du inte hann titta på avsnittet ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” eller om du vill se det på nytt, finns det på nättjänsten för MTV3: Dansar med stjärnor – Titta på sändningen gratis på MTV-tjänsten. Detta är ett känsloladdat avsnitt som det absolut lönar sig att titta på! I programmet visades hur man kan donera per SMS, och samma uppgifter gäller fortfarande. Här hittar du tidpunkterna och kanalerna för programmets repriser: https://www.mtvpressi.fi/sarja/270429/kausi/389470

Ifall du har frågor om att göra en donation, läs gärna först igenom avsnittet ”Vanliga frågor och svar” på adressen: Vanliga frågor och svar – Rosa bandet (cancerstiftelsen.fi). Om du inte hittar något svar på din fråga, får du gärna kontakta vår givarservice vardagar kl. 9–15 per telefon på numret 09 1353 3256 eller per e-post på adressen [email protected].