Rosa bandet, Yleinen

Kvällen med Rosa bandet på tv vädjade till finländarnas känslor och resulterade i ett rekordstort antal donationer

Under sändningen ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” samlade vi in medel för den finländska cancerforskningen på kanalen MTV3 söndagen den 1.11. Den känslomättade tv-kvällens tema var omsorg. Under kvällens lopp blev 12 800 tittare månadsdonatorer i Cancerstiftelsen. Dessutom samlade vi in 900 000 euro i engångsdonationer för cancerforskningen.

Cancerstiftelsen och programmet Dansar med stjärnor, som sänds på MTV och är späckat av dansstjärnor, slog sig samman för att besegra kampen mot cancer i direktsändningen ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” denna söndagskväll.

Under kvällens lopp ombads tittarna att trygga cancerforskningens framtid och gå med som månadsdonatorer i Cancerstiftelsen. Den kvällen fick Cancerstiftelsen 12 800 nya månadsdonatorer som anmälde sitt intresse genom SMS och via nätet.

Tittarna hade också möjlighet att göra engångsdonationer genom SMS och via nätet. Medan kvällen fortskred fick Cancerstiftelsen också in flera större donationer på över 1 000 euro. Fram till måndag morgon hade en rekordstor summa på totalt 900 000 euro samlats in.

Cancerstiftelsens donationskanaler är fortfarande öppna

Cancerstiftelsens givarservice blev nedringd under kvällens lopp, eftersom vi fick ett rekordstort antal samtal. Vi beklagar dröjsmålet och ber om ursäkt att ni som ringde in fick vänta, men det berodde på att så många ringde på en gång. Vi kommer så fort som möjligt att försöka ringa upp alla som väntar på svar. 

Om du så önskar, kan du omedelbart gå in på nätet på adressen cancerstiftelsen.fi för att bli månadsdonator i Cancerstiftelsen och börja stöda cancerforskningen.

Du kan också göra en engångsdonation via nätet eller genom att skicka ett SMS med meddelandet TUEN15 till numret 16499 (för en donation på 15 euro) eller meddelandet TUEN30 till numret 16499 (för en donation på 30 euro).

Vår givarservice hjälper dig med frågor gällande donationer under vardagar kl. 9–15 på numret 09 1353 3286 eller per e-post på adressen [email protected]

Du kan se sändningen ”Rosa bandet Dansar med stjärnor” på MTV:s streamingtjänst. Programmet sänds i repris på kanalen MTV3 den 4.11 kl. 9.40 och den 8.11 kl. 16.00 samt på kanalen AVA den 2.11 kl. 17.00 och den 6.11 kl. 11.00.

Ett varmt tack från Cancerstiftelsen till alla er donatorer för ert stöd! Donatorer behövs så att cancerforskarna ska kunna fortsätta med sitt livsviktiga forskningsarbete till förmån för de cancersjuka.

Mer information:
insamlingschef Sari Meller, tfn. 050 409 0550
kontaktchef Kaija Laitinen, tfn 044 218 4331