Usein kysyttyä Roosa nauha -keräyksestä

Usein kysyttyä Roosa nauha -keräyksestä

Mistä saa ostaa Roosa nauhoja?

Roosa nauhat tulevat myyntiin 27.9.2018 ja niitä myyvät Lindexit, K-Citymarketit, K-Supermarketit, K-Marketit, Neste K –liikenneasemat, S-marketit, Prismat, Alepat, Stockmann Herkut, Salet, Sokokset, Emotionit ja ABC-marketit. Roosa nauhoja myyvät myös useat alueelliset syöpäyhdistykset ympäri Suomen.

Paljonko nauhan hinnasta menee Syöpäsäätiölle?

Kaikissa myyntipaikoissa myydyistä nauhoista koko nauhan myyntihinta lahjoitetaan Syöpäsäätiölle suomalaisen syöpätutkimuksen ja neuvonnan hyväksi. Roosa nauhan hinta on kolme euroa, mistä arvonlisäveron osuus on 0,58 euroa. Verottomasta 2,42 euron hinnasta  tuotanto- ja logistiikkakulujen osuus on noin 20 senttiä.

Mitä tapahtuu niille nauhoille, joita ei ole saatu myytyä?

Nauhojen määrä pyritään tilattaessa optimoimaan yhdessä jälleenmyyjien kanssa mahdollisimman tarkasti, jotta nauhoja on riittävästi, mutta jotta niitä ei jäisi turhaan yli. Ylimääräisistä nauhoista on muun muassa tehty taideteos. Jälleenmyyjät voivat hävittää myymättä jääneet nauhat keräyksen jälkeen.

Missä ja millaisissa oloissa Roosa nauhat ja niiden paketit ovat valmistettu?

Nauhat ja pakkaukset tuotetaan ja pakataan Kiinassa tehtaissa, joiden ympäristö- ja työskentelyolosuhteet ovat kestäviä.  Tehtaiden tuotanto-olosuhteita valvotaan säännöllisissä auditoinneissa. Auditoinneissa noudatetaan BSCI:n standardeja ja niistä toimitetaan raportit. BSCI on FTA:n (Foreign Trade Association) alulle panema, Euroopan eettistä materiaalinhankintaa koskeva yhteiskunnallinen valvontajärjestelmä. BSCI perustuu kansainvälisen työjärjestön ILO:n työstandardeihin ja tukee tavarantoimittajien yhteiskunnallisen toiminnan jatkuvaa parantamista.

Lahjoittaminen ja osallistuminen Roosa nauha -keräykseen

Miten voin osallistua Roosa nauha -keräykseen? 

Roosa nauha –keräykseen voi osallistua monella tavalla:

1. Ostamalla uusimman Roosa nauhan, joka tulee myyntiin joka vuosi. Uuden nauhan ostaminen on todella tärkeää, koska silloin suomalaisen syöpätutkimuksen rahoitus turvataan vuosittain.

3. Voit myös tehdä suoran lahjoituksen puhelimitse. 

4. Voit perustaa verkossa oman yhteisöllisen keräyspotin, jolla haastat muita lahjoittamaan. Voit myös lahjoittaa suoraan toisten ihmisten keräyspotteihin. Lisätietoa omakeräyksestä löydät täältä >>> 

5. Voit tehdä lahjoituksen Roosa nauha -keräykseen myös tilisiirtona. Ohjeet siihen löydät täältä.

6. Lisäksi lokakuussa järjestetään ympäri Suomen myös Roosa nauha –lipaskeräyksiä. Lippaaseen lahjoittamalla olet mukana tukemassa Roosa nauha –keräystä.

Tapahtumat ja keräykset

Voimmeko käyttää Roosa nauha -logoa järjestäessämme tapahtumia tai keräyksiä?

Jokainen Roosa nauha –omakeräyksen perustaja saa käyttöönsä ladattavan Roosa nauha –tukijamerkin sekä kampanja-aikana design nauhan sähköisessä muodossa.  Tapahtumissa ja tempauksissa voi käyttää näitä merkkejä ilmaisemassa tukea.

Virallisen Roosa nauha –kuvan sisältämän kampanjatunnuksemme, eli logon käyttö edellyttää kirjallista sopimusta Syöpäsäätiön kanssa. Sopimuksessa edellytetään vähintään 15 000 euron lahjoitusta. Roosa nauha on rekisteröity tavaramerkki ja sitä voivat käyttää ainoastaan Syöpäsäätiö ja sen yhteistyökumppanit. Mikäli haluat kuulla lisää kumppanuudesta, ota yhteyttä Tuuli Lahteen, tuuli.lahti@cancer.fi

Jokainen vähintään 500 euron lahjoituksen tekevä yritys saa sähköisen tukijamerkin käyttöönsä.

Kuinka voimme markkinoida tapahtumaamme tai keräystämme?

Tapahtuman tulee olla paikallinen, kertaluonteisesti järjestettävä tai vuosittain toistuva ja sitä voi markkinoida paikan päällä. Teethän ystävällisesti selväksi tapahtumasta kertoessasi, että Syöpäsäätiö/Roosa nauha on keräyskohde eikä yhteistyökumppani. Kerro selvästi myös, kuinka paljon tuotosta menee Syöpäsäätiölle joko prosentteina tai euroina ja käytä mahdollisuuksien mukaan esimerkkitekstejä: ”Lahjoitamme tapahtuman tuoton Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräykseen / Tapahtumassa kerätyt varat lahjoitetaan Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräykseen / Tuemme Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräystä X summalla.”

Suosituksemme on, että koko tilaisuuden tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Miten haastan yhteistyötahoja mukaan?

Voit perustaa omakeräyksen osoitteessa roosanauha.syopasaatio.fi/oma-potti/ ja haastaa mukaan asiakkaita, liikekumppaneita, ystäviä ja muita yhteistyötahoja. Keräyksestä kannattaa myös kertoa kotisivuilla tai sosiaalisen median kautta. Näin saat varmasti runsaasti huomiota tärkeälle hankkeelle!

Voiko Syöpäsäätiöltä saada keräyslippaita?

Lokakuussa järjestetään kuitenkin useita Roosa nauha -lipaskeräyksiä maakunnissa ympäri Suomen, joihin voi ilmoittautua kerääjäksi. Alueelliset syöpäyhdistykset kertovat näistä keräyksistä tarkemmin omissa kanavissaan.

Voiko Syöpäsäätiö auttaa tilaisuuksien järjestämisessä ja kertoa omasta toiminnastaan tai syövän vastaisesta työstä?

Syöpäsäätiön resurssit ovat rajalliset, joten emme valitettavasti ehdi auttaa tilaisuuksien järjestämisessä. Syöpäjärjestöjen julkaisuja ja terveyden edistämistä koskevia esitteitä voi aina tilata osoitteesta terveysmateriaalit(a)cancer.fi. Lisäksi monet paikallisyhdistykset järjestävät luentoja ja erilaisia tilaisuuksia, joista ne kertovat omissa kanavissaan.

Voiko Syöpäsäätiöltä saada taloudellista tukea tapahtuman/keräyksen järjestämiseen?

Syöpäsäätiön keräämillä varoilla tuetaan syöpätutkimusta, neuvontapalveluita ja vertaistukea sekä edistetään syövän ennaltaehkäisyä. Emme siis voi sponsoroida keräysaktiviteetteja.

Varojen käyttö

Kuinka kerätyt varat käytetään?

Syöpäsäätiön keräämillä varoilla tuetaan syöpätutkimusta, neuvontapalveluita ja vertaistukea sekä edistetään syövän ennaltaehkäisyä. Roosa nauha –keräyksen painopisteenä on rintasyövän ja naisten muiden syöpien voittamiseksi tehtävä työ. Vuosiesitteestämme löydät tietoa toiminnastamme ja varojen käytöstä.

Miten suuret ovat keräyskulunne?

Syöpäsäätiön varainhankinnan keskimääräinen keräys- ja hallintokulu oli 21 prosenttia vuonna 2017. Yhdestä lahjoitetusta eurosta siis noin 79 senttiä käytetään konkreettiseen syövän vastaiseen työhön.

Lisätietoja:
Syöpäsäätiön lahjoittajapalvelu
puh. 09 1353 3286
roosanauha(at)cancer.fi