Historia

Roosa nauha -kampanjalla on tuettu rintasyövän vastaista työtä Suomessa vuodesta 2003. Työ jatkuu yhä, sillä rintasyöpä on Suomen yleisin syöpä – siihen sairastuu vuosittain yli 5000 naista.

Roosa nauha -kampanjalla on vuosien varrella edistetty suomalaista rintasyöpätutkimusta ja vaikutettu siihen, että yhä useampi rintasyöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa. Lisäksi lahjoitusvaroilla on rahoitettu neuvontatyötä ja ylläpidetty Syöpäjärjestöjen maksutonta neuvontapalvelua. Kaikkiaan Roosa nauha -kampanjalla on Suomessa kerätty varoja jo 9 miljoonaa euroa.

Roosan värisiä silkkinauhoja on näkynyt Suomen katukuvassa vuodesta 2003, kun Syöpäjärjestöt alkoi toteuttaa kampanjaa yhteistyössä Me Naiset -lehden ja Lindexin kanssa. Me Naiset -lehti kertoi lokakuun numerossaan sekä kampanjasta että rintasyövästä, ja jokaisesta myydystä irtonumerosta lahjoitettiin 10 senttiä Syöpäsäätiölle.

Lindexin myymälöissä myytiin roosan värisiä silkkinauhoja yhden euron hintaan. Sen lisäksi Lindex lahjoitti jokaisesta lokakuussa myydystä rintaliivistä 20 senttiä rintasyöpätutkimukseen. Kokonaisuudessaan Lindex ja Me Naiset -lehti saivat ensimmäisen kampanjan aikana kootuksi 27 000 euroa rintasyöpätutkimuksen hyväksi.

Tutustu Roosa nauha – kampanjan nykyisiin yhteistyökumppaneihin >>> 

Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki. Jos löydät tunnuksen tuotteesta, tiedät, että myynnistä lahjoitetaan osuus suomalaisen rintasyöpätutkimuksen tukemiseen.

Kansainvälinen kampanja

Roosa nauha -liike sai alkunsa jo 1990-luvun alun Yhdysvalloissa. Self Magazinen toimittaja Alexandra Penney ja Estée Lauder -kosmetiikkayhtiöiden johtaja Evelyn H. Lauder halusivat kiinnittää huomiota rintasyövän yleistymiseen ja kerätä varoja rintasyövän tutkimukseen. Kampanjan symboliksi valikoitui Pink Ribbon, roosan värinen silkkinauha.

Pian kampanja kasvoi ja kansainvälistyi – nykyisin sitä järjestetään jo yli 30 maassa. Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu, jolloin roosan väristä nauhaa käytetään rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa.

Lahjoittajille kiitos!

Lahjoituksilla on vuosien varrella voitu merkittävällä tavalla tukea rintasyövän vastaista taistelua ja tukea sairastuneita sekä heidän läheisiään. Ilman lahjoituksia työmme ei olisi mahdollista.

Kiitos kuuluu lahjoittajille!

Vielä on kuitenkin tehtävää. Rintasyöpään liittyy yhä paljon avoimia kysymyksiä, joiden vuoksi tutkimukseen tarvitaan jatkuvasti varoja.

Auta meitä jatkamaan arvokasta työtä! Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastoon voit lahjoittaa ympäri vuoden.

Siirry lahjoittamaan >>>