Neuvonta ja tuki

Herättääkö syöpä kysymyksiä? Sairastatko itse tai onko läheisesi sairastunut? Ota yhteyttä Syöpäjärjestöjen maksuttomaan neuvontapalveluun.

Roosa nauha -keräyksen tuotoilla tuetaan rintasyöpätutkimuksen lisäksi Syöpäjärjestöjen maksutonta neuvontapalvelua. Jokainen sairastunut ja hänen läheisensä ansaitsee tarvitsemansa tuen sairauden eri vaiheissa!

Valtakunnallisesta neuvontapalvelusta saat tietoa muun muassa syövän ehkäisystä, varhaisesta toteamisesta, sairauden oireista ja niiden tunnistamisesta, eri hoidoista sekä sairaudesta toipumisesta ja kuntoutuksesta. Neuvontapalvelusta saat myös periytyvyyteen liittyvää tietoa.

Neuvonta on luottamuksellista ja palveluun voi ottaa yhteyttä myös nimettömänä. Kysymyksiisi vastaavat Syöpäjärjestöjen neuvontahoitajat sekä suomeksi että ruotsiksi. Neuvontahoitajat ovat syöpään erikoistuneita terveyden- ja sairaanhoitajia.

  • puhelinneuvonta: 0800 19414, maanantaisin ja torstaisin klo 10–18, tiistaina, keskiviikkona ja perjantaina 10–15.
  • sähköpostineuvonta: neuvonta(at)cancer.fi
  • online chat

Valtakunnallisen neuvontapalvelun lisäksi neuvontaa tarjoavat Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistykset eri puolilla maata. Useilla maakunnallisilla syöpäyhdistyksillä on omia neuvonta-asemia, joilla on syöpään erikoistuneen sairaanhoitajan vastaanotto.

Tuen tarve on kasvanut

Nykyään tuen tarve on suurempi kuin koskaan, sillä syöpätapausten määrä on jatkuvasti kasvanut. Rintasyöpään sairastuu yli 5000 suomalaista naista joka vuosi.

Syöpätapausten lisääntymisen myötä myös neuvontaan ja tukeen tarvittavien varojen tarve on kasvanut.

Syöpä koskettaa kaikkia. Lahjoittamalla autat meitä laittamaan syövälle pisteen. 

Tee lahjoitus nyt >>