Rosa bandet -dagen

Under kampanjen firar man varje år Rosa bandet-dagen då hela Finland gör gott i rosafärgad stämning.

I år firar vi Rosa bandet-dagen på fredagen 11.10.2019.

Boka redan dagen i din kalender. Det är en bra dag att ordna en rosafärgad fest, fika i rosa toner på jobbet eller idrotta tillsammans med kompisarna. Bara fantasin sätter gränser! Det är meningen att vi tillsammans samlar in medel för cancerforskning och rådgivningstjänster för dem som drabbats av sjukdomen.

Så här kan du samla in medel på Rosa bandet-dagen:

  • Starta en egen insamlingspott på adressen: oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha. På så sätt kan ni alla dra era strån till stacken! Gör det enkelt att donera – utmana dina bekanta att donera en viss summa: en femma, en tia eller t.ex. den summa som motsvarar donatorns egen ålder! Efter att du har startat en egen insamlingspott får du ett stödmärke som ni kan fritt dela i olika kanaler.
  • Starta ett litet lotteri eller en auktion där du donerar intäkterna till Cancerstiftelsens Rosa band-insamling. Du kan göra donationen här >>>
  • Uppmuntra deltagarna att köpa ett eller flera band att fästa på skjortbröstet. Bandet kostar endast 4 euro – det är ett litet pris för att få stödja cancerforskningen – och så får du ett vackert designföremål i utbyte. Låt oss tillsammans köpa Rosa band på Rosa bandet-dagen så det blir slutsålt!
  • Uppmuntra deltagarna att göra en engångsdonation via internet >>>