Vi bryr oss, bry dig också

Under de följande två timmarna dör tre finländare i Cancer. Cancerstiftelsen som gör sitt arbete med hjälp av inhemska donationer finansierar cancerforskning och stöder de cancersjuka och deras närstående.

Gör en engånsdonation

Även små summor har en betydelse till Cancerforskningen. Med din hjälp kan forskarna utveckla lösningar för att vinna cancern. Vi behöver skyddare i livet – vi behöver dig.

Regelbundet understöd är din bästa gåva till de insjuknade

Genom att stöda cancerforskningen har du möjlighet att ge mer tid åt de insjuknade. Bli månadsdonator nu med blanketten nedan. Det tar inte länge, men ger de insjuknade och deras anhöriga mycket mer hopp.

Pappan gick bort till tonerna av sånger

Pappans cancer lärde Lotta Hintsa att man inte kan göra någon annan fri från smärta och man kan inte heller bli sjuk istället för någon av de nära och kära. Han var hennes pappa, men också hennes hjälte. Under hans sista dagar sjöng Lotta hans favoritsånger och kände sig skräckslagen, men oavsett detta var hon tacksam över att inget blev osagt.

Laura Annala: ”Trots allt har jag beslutat mig för att vara med om den dag då min son börjar i skolan”

I fråga om hennes sjukdom är sannolikheten 25 procent för att hon fortfarande är vid liv fem år efter diagnosen. Även Cancerstiftelsens donatorer har gjort Laura rörd till tårar. ”Ni kan ge familjerna mer tid. Storleken på beloppet spelar ingen roll. Det avgörande är tanken om att man vill hjälpa till. Det är viktigast av allt.”

Vad är insamlingen Rosa bandet?

Med insamlingen Rosa bandet har intäkter för finsk forskning inom bröstcancer och gynekologisk cancer samlats sedan 2003. Från och med hösten 2020 stöder Rosa bandet cancerforskning i större utsträckning. Forskning inom bröstcancer är fortfarande det primära insamlingssyftet.

Cancerstiftelsen är den största privata finansiären av finländsk cancerforskning. Rosa bandet är den mest kända cancerinsamlingen i Finland.

Samarbetspartner 2020

Företagarna, som gjort donationer

Behandling av personuppgifter vid Syöpäsäätiö