Keräyksen järjestäjä

Roosa nauha -keräyksen järjestää lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö. Lahjoittajien ansiosta keräämme vuosittain merkittävän summan varoja syöpätutkimuksen turvaamiseksi.

Roosa nauha -keräyksen järjestäjä on lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö. Roosa nauha on Syöpäsäätiön tunnetuin keräys ja se kerää varoja naisten syöpien tutkimukselle. Naisten syöpiin sairastuu joka vuosi yli 6500 suomalaista naista.

Syöpäsäätiö rahoittaa syöpätutkimusta, edistää syövän ehkäisyä ja tukee sairastuneita sekä heidän läheisiään. Säätiön apurahoilla tuetaan sekä perus- että kliinistä syöpätutkimusta. Syöpäsäätiö edistää myös syövän ehkäisyä ja varhaista toteamista.

Syövällä on monesti merkittäviä taloudellisia seurauksia, sillä useimmiten sairastuneen tulot pienenevät ja menot kasvavat. Säätiön varoja ohjataankin avustuksina vähävaraisille syöpäpotilaille sekä lapsen syöpäsairauden vuoksi vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneille perheille.

Lisäksi Syöpäsäätiö ylläpitää Syöpäjärjestöjen maksutonta valtakunnallista neuvontapalvelua, joka tarjoaa tukea ja tietoa potilaille ja heidän läheisilleen. Ilman lahjoituksia neuvontapalvelun toiminta ei olisi mahdollista.

Lisätietoja neuvontapalvelusta >>>

Joka kolmas sairastuu

Syöpätutkimuksen avulla on merkittävällä tavalla voitu edistää syövän ehkäisyä ja diagnostiikkaa sekä parantaa hoitoa ja potilaiden elämänlaatua.

Kun Syöpäsäätiö aloitti toimintansa vuonna 1948, vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa. Nykyään jo kaksi kolmesta paranee.

Apuasi tarvitaan kuitenkin yhä. Joka päivä yli 80 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Vuosittain noin 11 000 suomalaista kuolee syöpään. Syöpä on joka viidennen suomalaisen kuolinsyy. Se koskettaa lähes meitä kaikkia.

Lahjoittamalla autat meitä voittamaan syövän. Voit tukea Syöpäsäätiön työtä monella eri tavalla.

Lue lisää Syöpäsäätiöstä >>>       

Lue keräyksen historiasta >>>