Roosa annokset

Haastoimme huippukokit mukaan pohtimaan miltä roosa maistuu.

Viime vuonna 2o21 Roosa nauha -kampanja laajeni myös ravintoloihin. Viisi helsinkiläistä huippuravintolaa – Palace, Olo, Nude, Ego ja Emo – tarjoilivat Roosa nauhan inspiroimia annoksia, joiden myynnistä osa ohjattiin keräykseen. Jokaisen annoksen taustalla oli ravintolan huippukokin tulkinta siitä miltä roosa maistuu. Annoksissa maistuivat niin makeat kuin suolaiset maut.

Yhteistyökumppanimme Pakkasmarja lähti myös mukaan luomalla omat Roosa-reseptinsä. Löydät maukkaan Roosa-smoothien reseptin alta!

Miten sinä voit osallistua? Kokeille huippukokin Pekka Terävän reseptiä tai Pakkamarjan Roosa-smoothieta. Onko sinulla Roosa-resepti mielessä? Miltä roosa sinusta maistuu? Jaa oma Roosa annoksesi tunnisteella #roosanauha ja tägää @roosanauha.

Pekka Terävä – Ravintola Olo

Annos sisältää lakka-voijäätelöä ja karamellisoitua heraa. Olon keittiömestari Lapin miehenä halusi annokseen mukaan lakkaa ja maut rakentuivat muutoin sen ympärille. Lopputulos kaunis ja herkkä visuaalinen annos.

Eero Vottonen – Ravintola Palace

Annoksessa maistuvat persikka, vaniljan aromit, ruusunlehti. Eero lähti miettimään miltä roosa väri maistuu, ja sen kautta tajusi kaikkien värien maistuvan joltain.

Taneli Korsiala – Ravintola Nude

Annoksessa on hapanjuuri perunarieska, selleri, pikkelöity ruusu sekä valkoinen mansikka. Taneli inspiroitui terveellisyydestä ja hyvinvoinnista ja halusi siksi käyttää luonnollisia suolaisuuden ja happamuuden makuja kasvisannoksessaan.

Kalle Tanner – Ravintola Ego

Annoksessa on punajuurisorbettia, ruusuetikalla maustettua kermaa ja mallasta. Kalle inspiroitui roosan väristä ja siksi pääraakaineeksi valikoitui punajuuri. Kalle halusi tehdä kevyen, pienen ja kauniin annoksen, joka on tarkoitus nauttia ennen varsinaista jälkiruokaa.

Niko Suomalainen – Ravintola Emo

Annos sisältää paahdettua puna- ja keltajuurta, piimäjuustoa ja lipstikkaa. Annosta inspiroi terveellisyys, kasvikset ja värien iloittelu. Vaikka Roosa nauha -keräyksen aihe on iso ja surullinenkin, siitä voi ammentaa iloa. Ruuassa on yhteentuova ja positiivinen voima.

Roosa annoksia myyvät ravintolat:

Roosa annokset olivat tarjolla lokakuun ajan. Tarkempaa tietoa ravintoloista löydät verkkosivuilta.

Ravintola Olo

Ravintola Palace

Ravintola Nude

Kortteliravintola Ego

Ravintola Emo

Huippukokki Pekka Terävän Roosa annos -resepti

Ravintola Olon huippukokkien Pekka Terävän ja Tuomas Vierelä Roosa annoksessa maistuu lakka. Tässä respeti kokeiltavaksi myös kotikokeille.

Muistathan tägätä meidät (@roosanauha #roosanauha) Roosa annos -kuviinne sosiaalisessa mediassa!

Pekka Terävän Roosa annos:

Lakkakeltuainen:
50g Lakka pyre
50g Umeshu
25g Tomusokeri
15g sokeri
15g glukosi
5g hunaja
36g keltuainen
1kpl liivate lehti

Sekoita 50g lakka pyrettä, umeshu, tomusokeri, sokeri, glukosi, hunaja ja keltuainen. Lämmitä seos 80 C asteiseksi. Lisää seokseen liivatelehti ja odota että seos jäähtyy 50 C asteiseksi.

Lakka-chili jäätelö:
jäätelöpohja
50g suolatonta voita
100g lakka pyre
2g fermentoitua chilä

Lisää voi ja lakka pyre jäätelöpohjaan. Siivilöi seos ja anna levätä 12 tuntia jääkaapissa. Pyöritä seos jäätelökoneessa.

Heraliemi:
500g piimää
Ripaus sokeria
Sitruuna mehua

Laita piimä katiilaan ja kiehauta. Jätä miedolle lämmölle 2 tunniksi, jotta piimä juoksettuu. Siivilöi harson läpi. Mausta sokerilla ja sitruuna mehulla.

Kokoa annos laittamalla lakkajäätelö annoksen pohjalle, lakkakeltuainen jäätelön päälle ja heraliemi sen ympärille.

Pakkasmarjan Roosa-smoothie

Yhetsityökumppanimme Pakkasmarja on lähtenyt mukaan kokeilemaan miten Roosa nauha taipuu syötäväksi. Tässä teille maukas ja terveellinen Roosa smoothie -resepti.

Pakkasmarjan Roosa smoothie:

2 dl soija- tai kauragurttia
150 g Kuningas-marjasekoitusta
0,5 dl soija- tai kaurajuomaa
1 kypsä banaani
minttua ja marjoja koristeluun

Valmistus:
Sekoita kaikki ainekset blenderissä tasaiseksi, jaa smoothie kahteen lasiin, koristele tuoreella mintulla sekä marjoilla ja nauti yhdessä kaverin kanssa – Roosa nauha rinnuksilla tietty.

Tiesitkö, että voit osallistua keräykseen ympäri vuoden?

Tee kertalahjoitus tai lahjoita MobilePay 55714.
Täytäthän vähintään * merkityt kentät, jotta pääset vahvistamaan lahjoituksesi.

Käsittelemme henkilötietojasi tietosuojaselosteen mukaisesti.