Face the Cancer houkutteli ihmiset hyväntekoon

Marina Seligson ystävineen järjesti Turussa Face the Cancer –muotinäytöksen toukokuussa 2017. Hyväntekeväisyystapahtumassa malleina oli syövän kohdanneita naisia ja miehiä. Tapahtumalla kerättiin yhteensä reilu 7000 euroa Roosa nauha –keräykselle: tärkeässä roolissa oli yrityslahjoitusten lisäksi Roosa nauha –alustalle perustettu tapahtuman oma keräyspotti.

Miten Face the Cancer –tapahtuman idea syntyi? 

Kesken omien sytostaattihoitojeni talvella 2016 näin videon New Yorkin muotiviikoilta, joissa muotinäytöksen viimeisessä sisääntulossa oli malleina syöpäsairaat potilaat. Se liikutti. Oma oloni oli niin kurja ja surullinen, mutta kun näin niiden potilaiden ilon ja riemun halusin itse tehdä tilaisuuden, jossa malleina olisivat syövän kohdanneet ” oman elämänsä supermallit”. Itse olin niin heikkona, että heitin Facebookin ystävilleni idean ilmaan ja pyysin apua. Viiden naisen tiiminä aloimme sitten tapahtumaa puuhaamaan.

Miksi halusitte tukea juuri Roosa nauha –keräystä?

Sain rintasyöpädiagnoosin elokuussa 2016. Mielestäni Roosa nauha on lisäksi upea keräys ja on 100 prosenttisen varmaa, mihin rahat menevät.

Mikä oli mieleenpainuvinta tai merkityksellisintä tapahtuman toteuttamisessa?

Se miten tapahtuma on otettu vastaan. Emme ole käyttäneet senttiäkään rahaa vaan kaikki ovat tulleet mukaan tekemään hyvää pro bonona: Tilaisuuden paikka, kopiofirma, viestintätoimistotyö, kukkakauppa, vaatefirmat, meikkaajat, kampaajat ja niin edelleen. Lisäksi yritykset olivat omatoimisesti yhteydessä, että miten voivat lahjoittaa.

Mallejakin olisimme saaneet vielä enemmän, saimme paljon yhteydenottoja, että pääseekö  vielä mukaan.

Tätä tapahtumaa tehdessäni huomasin, että monella on halu auttaa mutta he eivät tiedä oikein miten voisivat sen tehdä.  Tämä tapa otettiin kiitollisena vastaan. Tarpeeksi pieni pääsymaksu tilaisuuteen mahdollisti monelle osallistumisen.

Olen tapahtuman jälkeen vastannut useisiin viesteihin, että koska seuraava tilaisuus, ettekö voisi järjestää muissa kaupungeissa ja potilaita on ilmoittautunut malleiksi. Tällaiselle tapahtumalle on selkeä tilaus muuallakin Suomessa.